Vloerverwarming

Vloerverwarming aanleggen

Dagelijkse kost voor Jansen

De verwarming is een van de belangrijkste zaken om comfortabel te wonen. Reden genoeg om uw CV-ketel en verwarmingsinstallatie goed op orde te hebben. U wilt in huis natuurlijk een aangenaam klimaat en warme voeten in de winter. Vloerverwarming als bij- of hoofdverwarming is hiervoor dé manier.

Er zijn verschillende manieren om vloerverwarming aan te leggen. Een veel voorkomende manier is het infrezen in de afwerkvloer. Daarnaast is het mogelijk om de vloerverwarming te installeren op krimpnetten. Vloerverwarming is uiteraard ook te gebruiken als bijverwarming. Kiest u hiervoor dan liggen de leidingen verder uit elkaar.

De voordelen van vloerverwarming

1. Vloerverwarming bespaart energie

Doordat de warmte gelijkmatig over de vloer verdeeld wordt, stijgt het ook gelijkmatig op. Deze gelijkmatige warmte zorgt ervoor dat u het als warmer ervaart dan met gewone radiatoren. Bij gewone radiatoren stijgt de warmte eerst op en daalt dan pas neer. Hierdoor is de lucht hoog in de woonkamer het warmst, waar u er het minst van merkt. Al met al kunt u de thermostaat met vloerverwarming dus wat lager instellen en ervaart u een fijnere warmte in huis. Uiteindelijk is vloerverwarming zo voordeliger in de stookkosten.

2. De beste/enige optie bij een lage aanvoertemperatuur

HR-ketels (hoogrendementsketel) renderen optimaal als de aanvoertemperatuur van de verwarming onder de 55°C is. Vloerverwarming is geschikt voor een lage aanvoertemperatuur en kan de ruimte prima verwarmen met water dat minder heet is. Een radiator moet veel meer warmte afgeven en heeft een hogere aanvoertemperatuur nodig dan vloerverwarming. Hetzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld warmtepompen, zonneboilers en stadsverwarming. Zonder vloerverwarming werkt dit gewoon niet, of niet duurzaam.

3. Vrijheid qua inrichting

Naast het feit dat vloerverwarming het comfort verhoogd door gelijkmatige warmte, een gezondere luchtvochtigheid én warme voeten, levert het ook een ander groot voordeel op. Met de inrichting van uw huis hoeft u geen radiatoren vrij te houden. U kunt de bank hierdoor neerzetten waar die het mooist uitkomt. Misschien zat hier voorheen de radiator wel. Kortom, ook voor het vrij inrichten van uw huis is vloerverwarming erg fijn.

Jansen dak- en installatiewerk heeft jaren ervaring als installateur van vloerverwarming en we adviseren u graag. Of u nou een oud huis wilt opknappen , een nieuwbouwproject wilt realiseren of een groot bedrijven-project heeft, bij de installateurs van Jansen bent u aan het juiste adres. Waar wacht u nog op? Neem vandaag nog contact op.

Vakkundig advies

Professioneel aangelegd

Top service

Wat onze klanten zeggen.

Staat u hier binnenkort bij?

"Rene is zeker een man met kennis van het vak. Hij heeft samen met Joost van der Hart mijn badkamer vernieuwd. Al het leidingwerk is omgelegd en vervangen. Rene heeft ook alle voorbereidingen gedaan voor de nieuwe keuken en nieuwe vloerverwarming aangelegd. Aan de kennis heb ik bij Rene nooit getwijfeld en aan de service ook niet. Al met al een fijne vakman om in huis te hebben voor alle klussen. Rene nogmaals bedankt voor je service en het vakkundig verbouwen."
Jeroen
Particulier
"Wij hebben René leren kennen via vrienden. We zaten klem met de geplande verbouwing van onze badkamer, onze loodgieter liet het afweten. René heeft ons vervolgens uit de ‘brand’ geholpen om al het loodgieterswerk op tijd af te krijgen voordat tegelzetter en stukadoor kwamen. Daarna heeft hij, in z'n al drukke planning, nog tijd gevonden om ook alles af te monteren. En het resultaat mag er zijn! René is een betrouwbare goeie gast, die ook nog vakwerk levert!"
Berto
Particulier
"René is altijd goed bereikbaar en het fijne is dat áls ik bel, hij er meestal dezelfde dag nog is. Er moest laatst bijvoorbeeld met spoed een CV-ketel vervangen worden. Ik belde René, maar hij was nog met vakantie. Die dag zou hij echter wel naar huis vliegen, de volgende dag stond René, in het weekend, aan de deur om de CV-ketel te vervangen. Top service! Kortom, zoekt u een betrouwbare loodgieter die voor zijn klanten gaat? Dan beveel ik René van harte aan."
Eric
ERIVA vastgoedbeheer

Vraag een offerte aan

We nemen zo snel mogelijk contact met u op